Vincent en Elke op wereldreis 2009 - 2010

Waanzinnig Sydney

We weten niet was ons overkomt als we op Sydney airport aankomen. De lucht is fris, er zijn bijna geen mensen, het is schoon en vooral erg georganiseerd. We hebben een cultuurschok, maar dan andersom!! We krijgen ook meteen een schok van de prijzen! Een treinkaartje naar het centrum kost 15 euro, oei dat is een stuk duurder dan in Azie. Als we door de straten lopen richting ons hostel, weten we al dat we verliefd zijn op Sydney. Wat een super stad!! In ons hostel krijgen we een nieuwe schok. We bevinden ons namelijk tussen allemaal 16 tot 20 jarigen. Het merendeel is Engels die in hun koffer 16 paar jurkjes, hakken en beautycase heeft meegenomen. Helaas kunnen we nog niet inchecken in het hostel en we moeten nog minimaal 3 uur wachten. Ondanks dat we maar vier uur tijdsverschil hebben met Azie, hebben we een ontzettende jettlag. We hebben in de nacht gevlogen en vooral Elke heeft geen oog dicht gedaan. Het heeft namelijk flink geonweerd tijdens de vlucht en Elke die al last heeft van vliegangst stond natuurlijk stijf van de zenuwen. We slapen daarom wat in de tv kamer tot we in onze kamer mogen. Wederom een schok als we inchecken. Onze kamer met gedeelde badkamer, waar alleen een stapelbed in zit en een tv, is de minste kamer tijdens onze reis tot nu toe. Het vreemde is echter wel dat het ook meteen de duurste kamer is. Voor ons hokje betalen we namelijk 60 euro per nacht. Het fijne is wel dat we na vier maanden eindelijk zelf kunnen koken in de gezamelijke keuken. Op het menu staat ook een echte hollandse maaltijd; gekookte aardappelen, broccoli en worst. Dit smaakt zoo lekker na vier maanden rijst, noodles en pasta.

Op dag twee ontmoeten we de Nederlandse Irene tijdens het ontbijt en met zijn drieen lopen we via de Botanic gardens richting het Opera house. Wat een heerlijke stad is Sydney! Met de hoge gebouwen aan het water  heeft het wel iets weg van New York. Het is alleen zo lekker rustig! We maken eindeloos foto's van het Opera house, het nationale symbool van Sydney. Na een lunch in het park lopen we door de harbour richting de harbour bridge. Vervolgens lopen we wat door de Rocks, de oudste wijk van Sydney.

In de avond hebben we afgesproken met Ilona & Carola, waar we in Nepal de trekking mee gelopen hebben. Het weerzien is net alsof we vrienden uit Nederland tegenkomen. We kunnen niet ophouden met praten. We plannen meteen de komende dagen die we samen in Sydney vol.

31 december, oudejaarsdag! Deze ziet er heel anders uit dan in Nederland. Hier wordt er namelijk door de bevolking geen vuurwerk op straat afgestoken. De mensen verzamelen zich hier romdom de harbourbridge om het gezamelijke vuurwerk te kijken. Dit willen wij natuurlijk ook en om 07.00 gaat voor ons de wekker. We hebben om 08.30 afgesproken om met een groep naar het Lady Maquieries park te lopen om vanaf daar het vuurwerk te bekijken. Dit park gaat om 10.00 open en sluit wanneer er 20.000 bezoekers zijn. Meestal is dit rond 12.00. Als we aankomen bij het park zien we een gigantische rij en we sluiten vrolijk aan. Ons kent ons blijkt in Australie want algauw zijn we met een groep van 18 Nederlanders, super gezellig! Om 11.30 kunnen we na 2 uur wachten eindelijk door de controle. Dit is nogal een spannende aangelegenheid want drank meenemen is verboden. Wij backpackers vinden dit natuurlijk onzin (aangezien de drankjes daar het drie dubbele kosten) en iedereen heeft op de meest creatieve wijn meegesmokkeld. Nou ja wijn kun je het eigenlijk niet noemen. Iedereen drinkt hier goon; een zeer goedkope (eigenlijk niet te drinken) wijn, verkocht in zakken. Onze goon hebben we onder andere in onze camelbag gestopt. De controle blijkt achteraf zeer mee te vallen en bijna iedereen is zonder schade aan de andere kant van het poortje gekomen. We zoeken snel een plekje wat niet echt meevalt. De mooiste plekken zijn al bezet door chinezen en zakjapanners die al vanaf 05.00 aan het wachten waren. Nu begint het 12 uur wachten! We brengen de tijd door met spelletjes, kletsen, eten en drinken en voor we het weten is het al  21.00. Om deze tijd wordt het kindervuurwerk afgestoken. Nadat we met zijn allen aftellen tot 0 gaat er een gigantisch vuurwerk van 8 minuten de lucht in. Op verschillende punten wordt er synchroon vuurwerk afgestoken. Wauw, we krijgen er kippevel van! De bedoeling is dat de kinderen nu naar huis kunnen om te slapen, terwijl de ouderen blijven voor het vuurwerk van 00.00. Deze is zo mogelijk nog spectaculairder! Het is zo bijzonder om met zoveel mensen af te tellen en het nieuwe jaar in te gaan. We wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar en bellen/smsen nog even naar Nederland voordat we afscheid nemen en lekker ons bedje opzoeken.

De dag na oud & nieuw brengen we de dag grotendeels in het hostel door. Het plan was eerst om naar Bondi Beach te gaan maar ivm het slechte weer doen we dit toch maar niet. Helaas is het weer de volgende dag nog niet veel beter. Als we op de ferry stappen om naar Manly te gaan begint het namelijk keihard te regenen. Manly is een wijk in Sydney wat bekend staat om zijn laid back sfeer en mooie stranden. We willen hier samen met Ilona en Carola een wandeling maken van 10km. Dit worden er uiteindelijk 20 met een aantal fikse regenbuien op ons hoofd. Toch is de wandeling absoluut de moeite waard. We zien  een groep dolfijnen zwemmen in zee! Aan het einde van de dag nemen we de bus terug naar de stad en belanden bij de Mac Donalds (dat hebben we wel verdiend). 's Avonds gaat we met zijn allen de kroeg/club in, gezellig! De dag daarop is weer een heerlijke klungeldag. We slapen lang uit, bezoeken een markt, maken een heerlijke salade en gaan lekker op tijd naar bed. We hebben namelijk voor de dag erop een auto gehuurd om naar de Blue Mountains te gaan. Dit nationale park ligt op 170km van Sydney en is makkelijk te doen als een dagtrip. 's Morgens halen we onze auto op, waar we net met zijn vieren in passen. Helaas voor ons is het wederom geen mooi weer. De Blue Mountains liggen gehuld in een dik pak mist en we zien dan ook helemaal niets. We vragen bij het visitor centre om een alternatieve wandeling in de buurt waar we wel wat kunnen zien. De aardige mevrouw van het visitor centre wijst ons op een wandeling  in een kloof een paar km verderop. Vol goede moet beginnen we aan de 8 km durende tocht. Hoe verder we de kloof in gaan hoe minder mist er is en jawel we kunnen zowaar wat zien. Het lijkt net of we in Jurrasic Park zijn beland. Overal staan hoge varanen, stromen beekjes en zien we bomen die we nog nooit eerder hebben gezien. De wandeling is super mooi en ook wel pittig. Als we de kloof weer uitmoeten (lees naar boven) krijgen we een flashback naar Nepal. Intussen is het alweer 14.00 en na de lunch is het alweer aardig opgeklaard.

We besluiten alsnog onze orginele wandeling te gaan doen van scenic world naar ego point. Vanuit hier hebben we een mooi uitizicht op de three sisters, een driepuntige rotsvoormatie. Ondanks dat het al 16.00 willen we nog een wandeling doen in de kloof van 9km. De bedoeling is om vanuit de kloof met de steilste trein ter wereld weer naar boven te gaan. Helaas blijkt bij navraag de laatste trein om 16:50 omhoog te gaan. Dit betekent de laatste km weer ophoog lopen. Via een zeer steile erg lange trap lopen we de kloof in, zeker niet voor mensen met hoogtevreees! Pfff we hebben al heel wat kilometers in de benen! Als we om 17:15 bij de trein aankomen wacht ons een leuke verrassing. Ivm de drukte in het park kunnen we nog net met de laatste trein mee. De trein gaat in een hoek van 52 graden omhoog en dit is echt megasteil! Een heel aparte ervaring! Dan is het tijd ons autotje weer terug te brengen. Aangezien het autoverhuur bedrijf al dicht zit moeten we de auto ergens parkeren. Dit is nog niet makkelijk! We vinden uiteindelijk een plekje waar we tot 22.00 1 uur mogen parkeren en na 22.00 gratis. Wij bijven wachten tot 21.00 om de auto te verplaatsen indien nodig. Ilona en Carola gaan terug naar het hostel en brengen de auto morgenvroeg naar het verhuurbedrijf.Op 5 januari mogen wij namelijk onze Juicy Camper ophalen waarmee we in 25 dagen de oost kust naar bovenrijden!

Reacties

Reacties

Sjoerd en Esmee

Hmmm, Sydney klinkt goed! Wij krijgen nu ook wel heel erg zin om Azie te verlaten en de oversteek te maken naar Oceanie.
Zo te lezen was jullie oud & nieuw echt geweldig! Leuk hoor.
Wij halen ons campertje de 18e op dus als we heeeeeellll hard rijden halen we jullie misschien nog wel in..... Haha

Anja!

Hallooo!!

Wat leuk om dezelfde plekken te zien waar ik deze week ook gewoon geweest ben;)!
Maar ik ga 16 jan(zaterdag naar Hervey Bay, kom daar savonds aan, ga vanavond naar Byron Bay voor 5 dagen. Lopen we elkaar dan dus net mis?

Groetjes Anja!

Grandiwerker

He broertje fantastische verhalen, geniet van jullie fijun verblijf en misschien kom je nog wel een keertje opzoeken groet Joost

Aaron en Ilse

Hoi Vincent en Elke.
Vanaf dag 1 volgen we jullie wereldreis vanuit Sittard. (limburg)Na wat speurwerk op internet over wereldreizen kwamen we op jullie site terecht en zijn toen blijven hangen. We wensen jullie nog onwijs veel plezier met alle landen die komen gaan. De verslagen zijn erg leuk om te lezen!
Groetjes Aaron en Ilse

www.reisfreaks.com

Aafke

Dikke kus voor down under!!
Nog 8% en alweer op de helft....

mamaria

Nou wij zijn weer thuis van onze reis van 4 weken door Thailand,Cambodja en Laos. Het was geweldig.
Vooral het weerzien met jullie hadden we erg naar uitgekeken. Het was super!! Daar met z`n allen in dat mooie resort op Ko Lanta,zullen we niet snel vergeten.
Lekker eten,drinken en vooral bijpraten!! Daarna weer afscheid nemen voor de volgende 7 maanden,wat niet makkelijk was. Maar hoe anders is dan Sidney, zo veel ruimte,schoon en prachtig! Cultuurschok Elke en Vincent?? Niet gek hoor na dat hectische en drukke Azie.
Geniet ervan en (eigenlijk vind ik dat jullie nu maar thuis moeten komen ha,ha. Het heeft allemaal lang genoeg geduurd!!) als het kan gaan we skypen.
Tot gauw

Lieke

Wat een mooi verhaal weer.. Toch wel even een paar keer met de ogen knipperen dat dit dus nu voor mij even afgelopen is.. haha!

Dat ik een super reis heb gehad besef ik nu pas als ik keer op keer de foto's bekijk. En dat mogen jullie nog 7 maanden doen! Zoals mama zegt is het misschien wel genoeg, helemaal omdat we misschien een beetje jaloers zijn dat jullie nog 7 maanden zoooveel mooie dingen mogen gaan zien!!

Lieve El en Vince, nogmaals dank jullie wel voor het mogen kijken in dit lekkere leventje!! Het was top!

Ik blijf mailen, en af en toe eens bellen! Heb nu Skype op mijn telefoon..

Dikke kus!!

pa en ma heijmer

Hallo reizigers,
Sadewi-krap
we zijn inmiddels weer gewend aan het koude kikkerlandje. We kunnen terugkijken op een fantastisch reis naar Thailand en volgen jullie natuurlijk op de voet, jammer dat skypen nu even niet mogelijk is,of wel?? laat het ons weten.
we kunnen niet helemaal met picasa (foto's versturen via de mail) overweg misschien kun je me stap voor stap uitleggen hoe dit moet.
wij willen n.l onze vakantievrienden graag verblijden met onze prachtige foto's.
Verder wensen wij jullie natuurlijk nog een mooie voortzetting van de tot nu toe prachtige reis
Veel plezier en tot gauw
P&M&s

Marian

Nou jullie mogen dan nu in een schoon, wijds en beter ontwikkeld Australie zitten, ik vind de contacten wel een stuk minder! We missen jullie op de Skype en msn...
Daarentegen vind ik Australie wel mooier. Nah ja mooier is wellicht niet het juiste woord, het spreekt mij meer aan dan dat smerige, drukke Azie. Nog heel veel fun toegewenst met jullie camperTJE (haha)En hopelijk tot snel.
Liefs xx

familie heijmer

he zonaanbidders, waar blijven die mooie verhalen, de laatste is alweer bijna 3 weken geleden. of is er van australie niet veel te vertellen, behalve dat het er bloedheet is. Ben blij dat ik toch lekker de seizoenen kan meemaken, we gaan weer een vorstperiode in (wie weet schaatsen in friesland, leuk he vincent...), lekker wat regen of sneeuw bij de voorspellingen, enz.
Tja, in huize heijmer verder ook weinig nieuws onder de zon, behalve dat de kinderen op school nu de liedjes van jullie jongelui uit de kroeg/wintersport leren. We (alle 6 dus, inclusief kuno)staan dus elke dag te dansen op het vlieglied via you-tube, vlieg vlieg vlieg, zwem, zwem enz enz. (denk maar aan jullie afscheidsfeestje). Wat een school he......
Tot snel , groet esther en de rest.

mamaria

Hallo,waar zitten jullie? Het is wel heel stil aan de
overkant. En denk nu niet,omdat er niet veel
reacties zijn, jullie verhalen niet gelezen worden!!
We zitten met smart te wachten!
Hier alles goed. Hebben de temperatuursschok aardig
overleefd. Al is het hier akelig koud!
Tot gauw

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!