Vincent en Elke op wereldreis 2009 - 2010

Noisy Vietnam

Na het rustige Laos, is onze volgende bestemming Vietnam. We vliegen vanuit Luang Prabang naar Hanoi. Het vliegveld van Luang Prabang is echt wat je van een vliegveld van een relatieve kleine stad kunt verwachten. Eén landingsbaan, 2 incheck balie's, tickets die uitgeprint worden op een ouderwetse ratelprinter en bagage wordt met de hand in een kruiwagen gestopt die naar het vliegtuig wordt gebracht. Onze vlucht is redelijk, in een klein vliegtuig verneem je toch meer van het stijgen en landen..Ook is het vluchtschema niet echt belangrijk. Als iedereen er is, gaan we gewoon 45 minuten voor op schema weg.

Na 45 minuten komen we op Hanoi Airport aan. Omdat we een pickup hebben die uitgaat van een normale aankomsttijd moeten we ruim een uur wachten. Uitendelijk na een aantal telefoontjes komt iemand ons ophalen. Dat wil zeggen, hij geeft aan in welk busje we moeten gaan zitten die ons naar het hotel brengt. Een tip voor iedereen die naar het buitenland gaat, koop gelijk een simkaart op het vliegveld, dat maakt het regelen van vervoer, controleren van hostels op beschikbaarheid een stuk makkelijker en goedkoper. Helaas zitten we midden in de spits en doen we over 35km ruim drie en half uur. Inmiddels zijn we gewend aan vertragingen en verbazen we ons achteraf dat we niet één keer klagen en er alleen maar om lachen.

Hanoi is een gigantische stad met ruim 3,7 miljoen inwoners. We verblijven 2 dagen in het oude gedeeltje (old quarter) dat bestaat uit smalle straatjes vol met shops, restaurantjes en heel heel veel scooters. Ze kunnen hier eenvoudig op een tweebaans weg met ruim 15 scooters naast elkaar rijden. Elke straat heeft een eigen naam en daarmee zijn eigen handel. Zo zijn er straten met alleen maar schoenen of alleen maar vis, suiker, ijzerwaren, kruidengeneesmiddelen etc. Beide dagen dwalen we een beetje door het oude gedeelte en boeken we een boottrip voor de komende 3 dagen naar Halong bay.

Halong Bay lijkt op het karstgebergte in Yangshuo, maar dan in de zee. Halong bay bestaat uit meer dan 2000 kleine eilanden wat een spectaculair uitzicht oplevert. We maken een driedaagse boottrip om een aantal eilanden van dichterbij te bekijken. Het weer is inmiddels ook weer beter geworden. Van 20 graden gaan we weer richting de 26, wat het heerlijk vertoeven maakt op onze boot. Aan boort hebben we het gezellig met een stel uit Zwitserland, een tweeling uit Engeland, een broer en zus uit Australie, een verwend Duits stel en een Franse familie. Al het eten is inbegrepen en is bovenverwachting goed en uitgebreid. De eerste dag bezoeken we vismarkt op het water, een prachtige grot (surprise cave) en maken we een kayak tocht rond een aantal eilandjes.

Gelukkig is het water erg rustig (het lijkt op een biljartlaken in vergelijking met de golven tijdens de heltrip in Thailand) en kunnen we heerlijk slapen op de boot. De volgende dag gaan wij samen met de tweeling uit Engeland door naar Cat Ba Island. Dit is het grootste eiland van Halong Bay. Op dit eiland maken we een korte maar pittige hiking trip in het Cat Ba National Park. In de middag gaan we naar een verlaten, prachtig strand waar Elke de rest van de middag blijft relaxen. Vincent gaat met de tweeling naar Monkey Island waar ruim 70 apen leven die inmiddels 'gewend' geraakt zijn aan toeristen. We worden vooraf gewaarschuwd om niet te dicht bij te komen, niet zichtbaar voor de apen te eten en ze zeker niet van dichtbij in de ogen te kijken. Sommige apen kunnen namelijk agressief worden en gaan bijten (rabies is wel het laatste wat je wilt oplopen) Maar ja toeristen blijven toeristen en binnen 5 minuten wordt een dame aangevallen door een aap, gelukkig wordt ze niet gebeten. Een paar minuten later gaat een aap ervan door met een blik pringels, een andere aap drinkt de restjes uit een blikje cola light, terwijl een ongezonde aap een halve liter bier naar binnen werkt. Het levert wel lachende reacties op, maar waarschijnlijk zal er binnen een aantal jaar geen toerist meer komen zonder aangevallen te worden....zonde.......

's Avonds hebben we een gezellige avond in een lokale kroeg met de tweeling uit Engeland waar we een shotje slangenwijn te drinken krijgen (een rijstwijn waarin slangen en schorpioenen in zitten met een alcohol% van 60%). De volgende ochtend gaan we terug met de boot naar Halong City om daar met de bus terug naar Hanoi te gaan. Dezelfde dag vertrekken we met de nachttrein naar Danang, wat in de buurt ligt van Hoi An, onze volgende bestemming. De nachttrein is wel de minste tot nu toe, niet echt schoon en heel ouderwets....een beetje Oost Europees....de lakens worden niet verschoond maar recht getrokken of omgedraaid wanneer er nieuwe reizigers in komen. De Vietnamezen zijn maar een vies volk, waar wij netjes onze vuilnis van een nacht in de trein in een zak stoppen, gooit de conducteur deze bij het opruimen van de coupe gewoon uit de rijdende trein in de rivier die er langs koopt.

Hoi An staat bekend om zijn oude woningen en kledingszaken. Drie weken geleden stond deze stad nog volledig onderwater door een typhoon. Wij hebben geluk want we zien hier niets meer van terug. Volgens reizigers die we onderweg zijn tegengekomen, is dit de plaats voor het maken van pakken, schoenen etc.En inderdaad als we in Hoi An aankomen stikt het van de kledingzaken. Wat ons opvalt in Azië is als er één winkel een goed idee heeft en winstmakend is, er binnen een mum van tijd de hele stad het concept overneemt en er nog maar één soort handel wordt gedreven. S middags laten we na lang zoeken kleding maken. Het resultaat is uiteindelijk 2 winterjassen, een smoking voor Vincent en een galajurk voor Elke. Alles voor nog geen 150 euro, geen slechte deal vinden wij.. Ook halen we nog zelfgemaakte schoenen voor Lieke en Vincent. De schoenen voor Lieke kunnen we zelf samenstellen, het model, de kleuren, de stof ,en de veters,. De volgende dag gebruiken we om de jassen en pakken te passen en hier en daar is een aanpassing nodig. Het resultaat mag er zijn! We sturen alles in een pakketje naar Nederland. Nu maar hopen dat het aankomt!

Daarnaast huren we twee fietsen waarmee we naar het strand van Hoi An gaan. Helaas is het niet heel erg mooi weer en houden we het snel voorgezien. Als we terug komen gaan we maar weer eens naar de bakkerij (met heerlijke taartjes) waar we te vaak komen.

Vanuit Hoi An vliegen we op 27 november naar Nha Trang, liggend aan de kust in het zuid-westen van Vietnam. Hier vertoeven we 3 dagen aan zee met een lekker zonnetje en gaan we een middag naar een waterpark. Dit park is gebouwd op een eiland en bestaat uit een waterpark (20 verschillende glijbanen), een soort Sea World en een indoor videogames ruimte. Normaal gesproken kunnen hier wel 10.000 mensen terecht, maar als wij er zijn, zien we maximaal 50 toeristen. Heel bizar,dat dit uit kan.....

De volgende bestemming is Dalat, wat midden in de Central Highlands ligt. Volgens de Lonely Planet lijkt Dalat op de franse Alpen, deze vergelijking vinden wij niet helemaal terecht. De stad op zich is niet zo speciaal, maar vanuit Dalat kun je excursies boeken met de Easy Riders. Dit zijn lokale motorrijders, die er om bekend staan het echte Vietnam te laten zien. We boeken een 3 daagse trip door de Central Highlands met dezelfde Easy riders, waar Sjoerd en Esmee ook mee geweest zijn. In 3 dagen tijd doen we heel veel indrukken op en krijgen we inderdaad het echte Vietnam te zien. Een korte opsomming:

- een zijde fabriek, waar we zien hoe ze van de cocons zijde maken

- rupskwekerij, waar de zijde rupsen worden vetgemest

- bakstenenfabriek

- werkplaats waar bezems met de hand worden gemaakt

- bij lokale thuis waar rijstwijn wordt gemaakt

- houtsnijwerk

- rijstpapier

- koffie plantage

- katoen plantage, ja hier zitten de wattensbolletjes gewoon aan een plant

- peper plantage

- rubber plantage

- een bezoek aan een oorlogsveteraan

- een bezoek aan een minority village, waar we een stel van 98 en 103 bezoeken in hun traditionele huis

Al met al een hele ervaring en we komen eindelijk te weten hoe en waar alles wordt gemaakt of wordt verbouwd. Tijdens de 3 dagen vertelt een van de easy riders de historie over de oorlog met Amerika. We rijden over de Ho Chi Minh Trail, de route die gebruikt werd door de Vietcong voor aanvoer van voedsel en wapens vanuit het noorden naar het zuiden. Vanaf de motor zien we de gevolgen van de oorlog. Oorspronkelijk bestond Vietnam voor het grootste gedeeltje uit jungle. Na de oorlog is hier weinig meer van over gebleven. Door de grote hoeveelheid bombardementen zijn complete bossen weggevaagd (ook door het gebruik van chemische wapens). Op sommige plaatsen zie je de kraters van de bombardementen nog, echt een bizar gezicht. Nu wordt de grond gebuikt voor landbouw en groenteteelt. Na 3 dagen nemen we afscheid van Mui en Tanh, onze easy riders en gaan we met de bus verder naar Ho Chi Minh City (vroeger Saigon).

HCMC is de grootste stad van Vietnam met ruim 10 miljoen inwoners en (nog erger) ruim 6 miljoen scooters. Overal rijden die krengen en dat maakt oversteken knap lastig. Uiteindelijk werkt maar één ding, verstand op nul, blik op oneindig en dom doorlopen. De scooters gaan wel om je heen (hoop je). Stil staan moet je zeker niet doen, want dan weten zij ook niet wat te doen.In HCMC komen we nog meer over de oorlog te weten door een bezoek aan het War Museum en de Cu Chi Tunnels. Alles wat hier over de oorlog wordt verteld komt vanuit één kant. Constant hoor je hoe slecht Amerika was, wat voor een gruwelijke daden ze hebben gedaan en welke ‘knappe' technieken de Vietcong hebben bedacht om dit tegen te gaan.In tegenstelling tot vele mensen vinden wij HCMC wel een leuke en levendige stad. Misschien komt dit ook wel omdat we voor het eerst in Vietnam een rustig hotel waar we niet wakker worden gemaakt door:

- een lokaal orkest dat om 4.30 uur begint te spelen

- een stel honden dat ruzie maakt voor ons raam

- een nieuw te bouwen hotel, waar ze in het drill stadium zijn

- houtwormen die in de nacht de binnenkant van een stoel leegvreten

- anders bouwwerkzaamheden.

De Cu Chi tunnels bezoeken we de tweede dag. Dit ondergrondse tunnelstelsel was een van de redenen dat Amerika de oorlog nooit heeft kunnen winnen. De VietCong (VC) hebben dit stelsel op zo'n manier gebouwd dat ze in drie verschillende lagen konden verblijven, werken (munitie maken), gewonden verplegen en ook nog eens grote afstanden afleggen. De tunnels werden gebruikt om overdag in te verblijven en om dan 's nachts de Amerikanen aan te vallen (die geen idee hadden waar de VC vandaan kwamen). Pas aan het einde van de oorlog hebben ze de tunnels gevonden en daarna kapot gebombardeerd. Nog maar een klein gedeelte is overgebleven en dient nu als toeristische attractie. Het is wel erg indrukwekkend om de tunnels te zien. De tunnel die wij zien is 100 meter lang en begint met een toeristische afmeting, dat wil zeggen 1 meter hoog, halve meter breed en 2 meter onder de grond. Na 30 meter kun je eruit of doorgaan naar de volgende 30. De laatste 40 meter van de tunnel is nog volgens de oorspronkelijk afmeting (halve meter hoog, minder dag een halve meter breed en 5 meter onder de grond). Vincent heeft het met een andere toerist tot einde volgehouden, maar het werd wel knap krap aan het einde.Voordat we de tunnels ingaan heeft Vincent zich nog uitgeleeft met schieten. Hij kiest voor een AK47 (kent hij nog uit Counterstrike) en schiet 10 kogels. Tijdens het schieten heb je het gevoel dat je midden in de oorlog waant, wat een lawaai.

De volgende dag sluiten we Vietnam af met een tweedaagse trip door de Mekong Delta met als eindbestemming Phom Penh Cambodja. Hierover meer in het volgende verhaal.

O ja het is trouwens wel apart om geen pepernoot te hebben gezien.

Reacties

Reacties

Laurens

Redelijk Deja vu gevoel hier! Maar dan met Easy Riders, gaaf!

Sjoerd en Esmee

Erg leuk en herkenbaar jullie verhalen over Vietnam. Wij vonden het natuurlijk geweldig om te lezen dat jullie kennis gemaakt hebben met Mui en Tanh. Wat zijn ze super he!
Veel plezier in Cambodia en wie weet tot in Australie (anders toch maar Utrecht haha)?

Wolly

Yo Heymers, en dan noem jij mijn zus een fotograaf? Wat een fantastische foto's en verhalen!

Geniet ervan!

Suus

Geweldig weer om te lezen!! We zullen vandaag extra aan je denken Elke...Mieke en ik duiken straks heerlijk dagje de sauna in! Ow en foto's komen er aan, is hier nog al regenachtig laatste dagen dus had weinig behoefte op mijn gemakje drie rondjes om het huis te lopen hahaha. Hopelijk tot snel op msn! X

Marlous

Jeetje wat maken jullie leuke dingen mee zeg, ben nog steeds erg jaloers... Hier gaan we met zn allen de winterdip in, of daar zitten we al in. Vies weer, begint wat kouder te worden etc. Jullie verhalen vrolijkt alles weer een beetje op. Wanneer gaan jullie mijn landje nou in? Dan zal ik helemaal op t puntje van mijn stoel zitten bij het lezen van de verhalen. Geniet ervan zal ik zeggen, heerlijk!

Dikke kus Marlous

Paula

He hallo,
Heerlijk om jullie ervaringen te lezen! Zo te lezen vermaken jullie je ook nog steeds prima. Ik ben nu samen met een vriendin in Thailand en gaan volgende week de grens over naar Laos om vervolgens met kerst en oud en nieuw in Vietnam te zijn :-) Koh Penang slaan we toch maar over na jullie vorige verhaal ;-) Nog tips voor leuke hostelletjes? Easy riders klinkt leuk dus die gaan we waarschijnlijk ook wel opzoeken :-) aar hebben jullie die Halong Bay cruise geboekt? zoiets willen wij ook doen, was de prijs/ kwaliteit goed? Heel veel plezier! Tot lees/ schrijfs/ ziens... Tot wanneer zijn jullie ook alweer in deze omgeving? Hele dikke knuffel

Cindy Morsink

Hoi Vincent en Elke,

Ik geniet elke keer weer van jullie fantastische verhalen en foto's. Heel veel plezier nog en ook straks met jullie ouders.

Liefs Cindy

Anja

Hallo Vincent en Elke,

Ik volg stiekem elke keer jullie verhalen, wat maken jullie al veel mee zeg! Mijn vertrek naar Australie komt in zicht, 5 januari! Vanaf 17 januari zit ik in Hervey Bay, dus mochten jullie er dan langs komen, kan ik een heerlijk bakje koffie, of iets kouders in het warme weer maken. Haha

Groetjes Anja.

Liny van Gils

hallo Vincent en Elke

Weer mooie verhalen en foto,s
FC TWENTE staat nog steeds bovenaan ,
2 punten voorsprong op PSV, goed he'.
De wijnproeverij bij Herman met vriendengroep was
heel gezellig. hik hik

Gr. tante Liny

Jelle en Henny

Hoi Elke en Vincent,
Prachtig wat jullie allemaal mee maken geniet er heel veel van en straks met jullie ouders word het misschien nog veel mooier.
Heel veel spats nog.

Jelle en Henny

esther en fons

he daar, tje zeg wat is nha trang veranderd, wat een hoogbouw en een waterpark??? bij ons stonden er 14 jaar geleden een paar strandhutjes en heb ik krab gegeten op een plank met een hamer om het kapot te slaan. Maar die good-old chu chi tunnels zijn nog hetzelfde. Ben je wel een echte heijmer vincent, want je oompje draaide bij de tweede gang naar benden rechtsom keerd (en iedereen achter hem). De foto van jou het ik hetzelfde, verhit-bezweet-big smile en vleermuizen achter me gelaten kwam ik ook de tunnel uit (ja dat paste toen nog net met die billen, nu na 4 kids natuurlijk niet meer).
Hier alles oke, sint is weer met de boot terug naar spanje en heeft veeeeeel kado's achtergelaten, met kerst zitten wij in de potten in friesland (als het maar niet regent....) en fons heeft morgen zijn beruchte kerstborrelfeest van de ok en je broertje gaat er spelen (en voor mij een oogje in het zeil houden, want mannen rond de 45 zijn .......). Al van je ouders gehoord, hebben ze de vliegreis overleefd en is de gele koffer goed aangekomen??? Veel liefs van ons allen.

Aafke

Fam. Heijmer en fam. Boers, heel veel plezier op jullie stukje wereldreis! Geniet ervan, dit zullen bijzondere feestdagen worden. Geef Vincent en Elke een dikke knuffel van mij want ik mis ze!!! Genieten met zn allen!!
Liefs Aafke

mamwil

Op dit moment zit ik in een hotel in Chang Mai jullie foto,s te bekijken,Pap zit op dit moment waarschijnlijk op een olifant.Ik ben hier gebleven, Bijholte onsteking met koorts,Net wat medicijnen gekregenvan onze reisleider.Voel me al iets beter.Balen, komt waarschijnlijk van de airco.Verder is de reis voorspoedig verlopen, vlucht ging goed. tijdsduur viel mee .Esther juliie koffer heeft de reis goed doorstaan.
We zien uit naar jullie en de fam. Boers.
Iedereen fijne kerstdagen .

Groetjes mamwil

Jelle en Henny

Hoi Elke Vincent Bert en Ria
Bert en Ria wij hebben vergeten jullie een prachtige reis toe te wensen,bij deze dan.Heel heel veel plezier prettige kerstdagen en heel goed oud en nieuw,natuurlijk Vincent en Elke Lieke en de Fam Hemer ook. Groeten Jelle en Henny.

Tante Mieke en Oom Henk

Hoi Vincent en Elke,

Willen jullie je moeder heel veeeeel beterschap wensen!!!
Shirley is ook ziek geweest, ze had het heel erg onder in de rug en is 2 dagen thuis geweest.
Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen en heeeel
veel plezier daar.

Groetjes Tante Mieke en Oom Henk, Mark en Shirley, Carla en een dikke poot van Iven.

Lide en Gea

Als collega's van jullie moeder "mam wil"keken wij op site hoe het met jullie gaat, lijkt ons geweldig. Als jullie Evert en Wil zien doe hun de groeten, vervelend dat Wil ziek is, goede feestdagen vanuit een sneeuwrijk
Markelo.

marijke en gerrit

hallo wereldreizigers.
hoe is het leven bij jullie? hebben jullie al iets van jullie
ouders gehoord? ik las net ineen berichtje dat je
ma ziek is, is dat zo en zo ja wat is hier aan de hand?
wij hopen dat jullie nog zo enthousiast zijn van jullie
reis en het vervolg hiervan.
Wij wensen jullie alvast hele fijne kerstdagen toe en
een voorspoedig 2010.
Nu heb ik nog een vervelend naar bericht, dat moet je
je ouders vertellen:
Ben Assink is dinsdagmiddag heel plotseling overleden.
Hij was 71 jaar oud en wordt maandag in besloten
kring gecremeerd. Dasn weten je ouders er in ieder
geval iets vanaf.
Lieve Vincent en Elke geniet er nog maar goed van.
Doe je ouders de hartelijke groeten van ons en
samen nog hele fijne dagen.

Gerrit en Marijke
Goor

esther heijmer

hoi vinc en elk,

net het superdeluxe kerstdiner op school erop zitten (veeeeel zoete lekkernijen en weinig echt diner) en dit jaar gelukkig geen kotsende kids die veel te veel in korte tijd hebben gegeten. Bij thuiskomst moesten de honden uit en dat heb ik zonder gemopper met alle kids gedaan, want........ er ligt hier een geweldig pak witte sneeuw en omdat er niet gestrooit wordt in dit wijkje een paradijsje (ja die heb je in nederland dus ook) voor de kids. Kuno en isabo/kathleen op de slee's en juliette en ik rennen als gekken (doen we toch weer wat aan sport). Aan de kou gaan we ook al een beetje wennen, gaan dit weekend naar friesland, misschien kunnen we dan zelfs schaatsen. Lekker om te horen he als je daar bij 25-30 graden zit, maar ja je wil toch graag horen hoe het hier is.....Nog een dagje school en dan 2 weken kerstvakantie. In ieder geval een bezoekje brengen aan bjorn en marion (zijn bevallen van 2 jongens, hoop dat je het al gehoord hebt, anders bij deze). Zien we jullie nog bij de nieuwjaarsborrel van de heijmers in wageningen?????
Wie weet, het is zondag 10 januari, groet esther. (ga nu slapen, kuno doet het licht maar uit).

Zwiersjes

Heej family!
Hoe gaat ie daar? En waar zitten jullie?
Hier is alles ok! Bijna heel Nederland ligt onder een witte deken, behalve hier in het oosten. Ook weer niet helemaal. Maar Lochem, Goor, Diepenheim ligt helemaal niets! Maar in Enschede en Apeldoorn ligt wel veel en in het noorden (Groningen Friesland) ligt enorm veel. Aankomende nacht wordt er zeer strenge vorst verwacht en waarschijnlijk het weekend schaatsen! Maar dit zal niet van lange duur zijn want komende week wordt de dooi al weer voorspeld!
Wij zijn ons aan het voorbereiden voor ons centerparcs verblijf in Nettelhorst... Waar is nu dat subtropische zwemparadijs (haha)?? Nou volle wille nog en we wachten met smart op jullie verhalen!
Greetz en liefs van ons

pa en ma heijmer

Hallo allemaal,
we zijn op dit moment in thailand waar het erg goed
gaat,de ziekte van Wil viel gelukkig mee, Evert is van de rotsen gevallen en heeft zich aan beide benen bezeerd,maar verder gaat het uitstekend.
Vandaag zijn we naar de gouden driehoek geweest en gevaren over de mekong rivier.we zijn erg geschrokken toen we hoorden dat Ben Assink is overleden.
Morgen gaan we weer richting Bangkok , en onderweg wordt er ook nog een stuk gefietst.
Over enkele dagen hopen we Vincent en Elke en de fam.Boers te zien in Kota Lanta.
Iedereen fijne feestdagen gewenst.
Groetjes van Evert en Wil uit het verre Thailand

Vincent, Elke en Lieke

Je kunt de familie ook niet alleen laten, ziek, knieen kapot....bah... Wij zitten op dit moment op Railey. Morgen gaan we naar Phi Phi om te relaxen (dat doen we pas een paar maand :).
Het volgende verhaal komt snel. Er is hier nog geen vorst voorspelt. Weerbericht voor de komende dagen: half bewolkt, zon en 35 graden.

De backpackers......

Danielle en Rick

He Vakantievierders,

Wij zitten weer in het het hele koude Nederland, en het verschil van ongeveer 30 graden, is wel heel erg groot, maar we hebben een super vakantie gehad, jullie hadden helemaal gelijk, wat een super mooi land. Helaas de crossing is niet gegaaan zoals we gehoopt hadden, waar wat we op de foto's ed aan het begin van de loop zagen, hebben we heel veel gemist. Maar de rest heeft veel goed gemaakt. Nu gaan we maar weer genieten van jullie verhalen, een jaar op reis zal voor ons niks worden, wij zijn toch iets te veel gehecht aan dit koude kikkerlandje, maar we gaan nog zeker een paar van jullie landen bezoeken, in de toekomst.

Geniet ervan, en prettige feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar, natuurlijk ook voor de rest van de familie.

Groetjes Danielle en Rick

grandi

He vincent en elke en de rest van de familie. Hier de eenzame harder werker uit het hele koude oosten des lands. Momenteel - 13 graden hier. maar voor de rest alles oke. Nog een paar dagjes werken en dan kerst vieren met ......in sneek. Super mooie verhalen om te lezen en fijn om te horen dat jullie het zo erg naar je zin hebben, kom je nog op mijn verjaardag? groeten vanuit het eenzame huis aan de wilmkamp. liefs Joost

Gerrit en Marijke : oet Goor

Hallo luitjes.
Schrik niet, alweer een berichtje van ons. Nu geen
vervelend bericht hoor. Ik wilde eigenlijk even kwijt
dat ik gisteren naar oma Noltus ben geweest.
Moet jullie namens haar hele fijne kerstdagen en een
heel goed 2010. Ook voor jullie ouders natuurlijk.
Ik vond haar er goed uitzien, niet overdreven maa voor haar leeftijd - goed. Ze vertelde dat ze wel alleen
naar het winkelcentrum ging met de rollator - ik
weet niet of dat waar is natuurlijk, want ik vroeg of er
niemand was die met haar meeging en toen zei ze:
niet altijd, maar ik vind het ook fijn om alleen te gaan,
dan kan ik net doen wat ik zelf wil. Als dat echt zo is
dan vind ik dat wel knap.
Maar goed verder is alles oke bij haar, ik vond het
leuk om haar even weer te zien.
Nu even een berichtje voor je pa. Hij vergeet natuurlijk
weer dat hij inmiddels 60 jaar is, heeft hij de wandelstok niet meegenomen, hij heeft altijd commen-
taar op zijn vrouw en nu overkomt hem zelf iets.
Eigen schuld - dikke bult. Maar alle gekheid op een
stokje, hopelijk gaat alles verder goed met de oudjes.
Hoop dat ze genieten en hoop dat jullie ma weer is
opgeknapt.

Tot schrijfs en de hartelijke groeten van ons.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!