Vincent en Elke op wereldreis 2009 - 2010

De voorbereidingen

De afgelopen maanden stonden in het teken van de voorbereidingen die we moeten doen voor onze reis. Zoals belooft, hierbij een korte update met wat ons zoal bezig houdt.

 Huis/inboedel
Ons huurappartement hebben we helemaal opgezegd. Wel hebben we via Marktplaats nieuwe huurders gevonden die een gedeelte van onze inboedel willen overnemen. Voor een leuke prijs kunnen we o.a. de vloer, gordijnen en keukenapparatuur in ons huisje laten zitten.

Op dit moment zijn we heel voorzichtig begonnen met het inpakken van de verhuisdozen. Met Elke haar ouders hebben geregeld dat de gehele inboedel daar opgeslagen mag worden. Elke keer als we naar Twente toe gaan nemen we vast een aantal verhuisdozen mee. Tjonge wat kan een mens allemaal in 4 jaar aan spullen verzamelen. Naast het inpakken zijn we dus ook veel aan het uitzoeken wat er weg mag.

Vanaf 1 augustus zullen we een aantal weken bij de ouders van Elke gaan wonen. Allebei werken we echter nog wel door tot 14 augustus (Elke 2 a 3 dagen per week).

Verzekeringen

Super saai maar zeker niet onbelangrijk. In Nederland ben je verplicht, als je tijdelijk in het buitenland bent, je zorgverzekering aan te houden. Dit betekent voor ons dat in de elf maanden dat we weg zijn nog steeds onze basisverzekering moeten betalen. Voor mensen die langer dan een jaar weggaan wordt nog wel eens een uitzondering gemaakt (hangt af van de verzekeringsmaatschappij en de gemeente waarin je ingeschreven staat). Helaas vallen wij hier niet onder.

Het leuke van het de basisverzekering is, dat hij niet alle kosten in het buitenland dekt. Hierdoor zijn we genoodzaakt om een extra verzekering af te sluiten. Wij hebben gekozen voor de Special Isis verzekering van Joho. 

Tevens hebben wij een annuleringsverzekering afgesloten bij de ANWB. Mocht ons of onze directe familieleden iets overkomen voor of tijdens de reis zijn we in ieder geval verzekerd dat we een gedeelte van ons geld terug krijgen van alles wat we op dat moment geboekt hebben.

Paklijst

Wat ga je in hemelsnaam meenemen in een backpack voor een jaar? Deze vraag heeft ons best wel wat kopzorgen bezorgd (niet dat we er nu al helemaal over eens zijn). Vragen als 'nemen we wel of geen klamboe mee, is een slaapzak wel of niet nodig' hebben ons de afgelopen weken nogal bezig gehouden.

Inmiddels hebben we het grootste gedeelte van onze paklijst aangeschaft. Op wat kleding, medicijnen en toiletartikelen na hebben we bijna alles klaar. Na maanden te hebben gespaard gaan we nu in 1x over naar de ‘uitgeef' modus. Het is wel even slikken om de spaarrekening zo te zien slinken!!

Visa

Voor veel landen in Azie heb je een visum nodig. We beginnen de reis met de transmongolie express die we al geboekt hebben. De eerste drie landen die we aandoen waarbij we een visum nodig hebben zijn dan ook Rusland, Mongolië en China. Dit zijn ook meteen de visa die het meeste administratieve werk met zich meebrengen. Gelukkig regelt de reisorganisatie dit voorons. Dit wil echter niet zeggen dat het invullen van een pak papier ons bespaard blijft. Ook het uitzoeken van de overige visa kost veel uitzoek tijd.

Medische check

De inentingen (hepatites A-B, DTP, gele koorts, Buiktyfus), hebben we op de herhalingsinenting van hepatites-B na allemaal gehaald. Voor de malaria zijn we nu bezig met het testen van Lariam. Dit middel staat bekend om zijn vele bijwerkingen (psychoses, nachtmerries). Er is ons daarom geadviseerd om deze eerst drie weken uit te testen (lekker dan!).

De laatste keer bij de tandarts voor de reis, is inmiddels geweest zodat we zonder tand en kies problemen op weg kunnen. Ook de dokter staat nog op de planning om vooral 'de wat als' vragen te stellen.

Fotografie cursus

Omdat we jullie straks al onze belevenissen niet willen onthouden en daar natuurlijk mooie foto's bij horen, volgt Elke op dit moment een fotografie cursus. Dit is nogal een uitdaging aangezien Elke wat betreft fotografie echt a-creatief is.

Verder

Naast bovenstaande zaken zijn er nog veel kleine dingetjes die we moeten regelen zoals opzeggen abonnementen, veel op internet en boeken lezen over landen & het maken van wereldreizen.

De reis komt heel dichtbij nu; nog een kleine drie maanden en dan vertrekken we al. We kunnen ons allebei nog niet echt voorstellen dat we straks een jaar weg zijn!!

Liefs Vincent & Elke

Reacties

Reacties

Ruth

Zo zo wat een verhaal zeg.
Nog even stressen en dan mogen jullie een jaar ontstressen mmmmmm heerlijk. Als je maar niet zo relaxed wordt dat je de aansluiting mist.......;-)
x

margo hoogesteyn-mesker

Als ik dit lees word ik toch weleen beetje jaloers! Wat een heerlijk vooruitzicht, 1 jaar reizen. Ben zeer be-nieuwd naar jullie verhalen!
Leuk dat ik het zo een beetje kan volgen!
Margo

Barry en Djoeke

Hoi Vincent en Elke!
Jullie kennen ons niet, maar wij zijn ook een stelletje dat op wereldreis gaat. Wij gaan alleen iets later dan jullie. 5 September vertrekken wij voor een jaar.
Hier is onze site als jullie dat leuk vinden: djoekebarry.waarbenjij.nu.
Ook gaan wij naar Peking met de trein vanuit Moskou!
We zagen dat jullie Oud en Nieuw in Sydney vieren! Gaaf hoor! Wij ook, en wie weet komen we mekaar tegen ;-)!

Groetjes Barry en Djoeke

JP & Marjolein

Hoi Vincent en Elke,
jullie zijn al een poosje terug dus weet niet of deze site nog actief door jullie bezocht wordt, maar toch even dit: Wij zijn op dit moment bezig met het plannen van een soortgelijke wereldreis. Vooral het antarctica verhaal spreekt ons aan. Zou het mogelijk zijn wat mail contact te hebben? we hebben namelijk een paar vragen en denken dat jullie als 'ervaringsdeskundigen' de juiste antwoorden hebben. Het gaat vooral om praktische zaken als budget e.d.
Mochten jullie willen reageren:
jptuinman@hotmail.com
alvast bedankt!!

Vincent & Elke

Site is nog actief hoor :)! Mailtje is verstuurd!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!